17.6.2012

Pieni kesäretki

Pietari
Nyt kun kesä näyttää lopulta tekevän tuloaan, niin ajattelimme juhlistaa sitä pienellä kesäretkellä Venäjälle. Pietarissa, lähellä pietarhovia vietettiin Valkeat yöt tapahtumaa jonne myös me päätimme vaunuinemme lähteä. Viisumit hankittiin oikein kuukaudeksi, mutta kuten hyvin saattaa arvata, niin passeihin oli merkittyvaivaiset viisi päivää.. Näillä siis mentiin.  
Pietarhovi, kesäpalatsi
Valkeat yöt leiri
Pietari on mahtava kaupunki, jossa nähtävää olisi vaikka kuukaudeksi, joten meidän oli karsittava omia kohteitamme. Siksi päätimme osallistua Pietarin kiertoajeluun, joka antoikin meille paljon, sillä päivän aikana kiersimme keskustaa bussilla sekä Nevajokea ja joitain pikkujokia veneellä. Seuraavana päivänä lähdimme kahdestaan tutustumaan lähiympäristöön sekä kesäpalatsiin, joka kuten jo kerroin sijaitsi aivan lähellä "leirialuettamme".  Jo pelkkä puiston katseleminen vei meiltä useamman tunnin, joten sisätiloihin emme edes ajatelleet jonottaa.
Sortavala
Karjalan mailla ja teillä
Kun tapahtuma päättyi suuntasi valtaosa väestä kohti Viipuria ja raja-asemaa, mutta koska meillä oli vielä aikaa, niin päätimme vielä matkallamme tutustua Laatokan rintoihin ja Sortavalaan. On ymmärrettävää, että he jotka ovat siellä joskus eläneet kaipaavat sen luontoa edelleen, sillä tuo kumpuileva maasto jokineen ja lahtineen ovat kyllä noiden muistojen arvoinen. Edellisen retken noihin maisemiin tein noin 10 vuotta sitten, eikä mikään ollut noista ajoista muuttunut. Tiestön oli kamala kuten silloinkin eikä Sortavalakaan ollut havaitavasti kehittynyt noista ajoista. Keskustan teistä en välitä edes mainita, sillä jo pelkän auton kanssa siellä liikkuminen oli tuskaa, ja sitä lisäsi se, että perässämme oli vielä vaunu. Nyt kun jälkeenpäin asiaa ajattelee, niin retki oli onnistunut ja saatan sen tehdä vielä toistekin kunhan hieman aikaa kuluu ja aika kultaa muistot, kuten sanotaan.