1.9.2011

syksyn ruskaretki...

Tämänkertainen syksyn ruskaretki tehtiin hyvissä ajoin ennen ruska, sillä jotenkin se sopi aikatauluun näin elokuun puolelle.
Toki näimme hienoisen lampareen maaruskaakin, mutta muutamaa punertavaa puuta lukuunottamata kesä oli edelleen voimissaan. Sateita siellä ei juurikan paikallisten kertoman mukaan ole ollut ja sen havaitsi myös kohtuullisen laimeana sienisatona.
Leiripaikka lähellä Sevettijärveä
Sevettijärvellä poikkesimme munkkikahvilla. On joskus mukava istua sikäläisissä pienissä ja usein kylän ainoissa kahvilassa joka usein on samalla myös A-oikeuden omaava anniskeluravintola. Lappalaisukoilla on ilmeisesti runsaasti aikaa noiden palvelujen käyttöön, sillä tuntuu tuo olut ja jallu heille arkenakin maittavan. Tosin tämä sama ilmiö on havaittavissa myös kehä kolmosenkin tuntumassa :)

Kruunun statiooni, leipomo, kellari ja päärakennus
Jo muutaman vuoden olemme suunniteleet retkeä Ivalojoen kultalan Kruunun stationille ja nyt se on tehty, eikä turhaan. Opaskilven mukaan sinne oli Pahaojan parkkipaikalta 12 km ja niin kai se sitten olikin, mutta aikaa meiltä tuohon matkaan kului mennessä selaiset lähes kuusi tuntia ja paluuseen tunnin veran enemmän.
Yö teltassa sujui kohtuu vaivattomasti, joskin se lienee enemmän nuorten touhuja, vaan aamuun kuitenkin päästiin..
Jalavan kaupalla
Kallioniemi ja vonkamies

Niin ja paluumatkalla piipahdimme Taivalkoskella Jalavan kaupassa ja hautausmaalla, sekä tietysti Kallioniemessä, nämä paikat varmasti tuntee hän joka on lukenut Päätaloa.. :)